כתיבת עבודה אקדמית מבוססת על מאמרים אקדמאיים בלבד. מאמרים שהם אינם אקדמאים הם לא קבילים, לא מוסיפים לעבודתכם ובוודאי שלא מחדשים. אם כן, היכן המקומות החמים להוצאת מאמרים אקדמיים במדעי ההתנהגות?
אינטרנט
האינטרנט מנגיש לנו את מאגרי המידע האקדמאיים ויכול להפוך את חיינו לקלים:
1) GOOGLE SCHOLAR – מאגר מידע חינמי המכיל מאמרים אקדמיים בלבד. יש להקליד שתי מילים אלה בגוגל ואתם בתוך המאגר.
2) אתר מפתח – אתר זה מכיל מגוון רב של מאמרים אקדמאיים ללא תשלום. יש להקליד את מילות המפתח הרלוונטיות ותקבלו מגוון תוצאות.
3) proquest – מאגר מידע מומלץ למדעי החברה!. מאגר זה מחייב סיסמה וקוד אישי, סטודנטים לרב מקבלים גישה למאגר זה. ניתן למצוא בו עשרות מאמרים בכל תחום, ניתן לעשות חיפוש מתקדם ולהגביל את שנות המאמרים, להוסיף יחד מספר מילות חיפוש ועוד. מאגר זה מכיל מאמרים באנגלית בלבד וניתן למצוא בו בקלות מאמרים עדכניים רבים.
4) חיפוש בגוגל – חיפוש בגוגל של מילות חיפוש ספציפיות לעיתים מניב תוצאות הכוללות מאמרים אקדמיים. יש לבחון כל תוצאה לגופה.
ספרייה
הדרך המסורתית להוצאת מאמרים היא באמצעות חיפושם בספרייה. מספר טיפים לחיפוש מהיר ומוצלח בספרייה:
1) אם מצאתם מאמר רלוונטי אשר מדבר באופן ישיר על כמה ממשתני המחקר שלכם , דלגו לביבליוגרפיה של מאמר זה ותנסו להוציא משם מאמרים רלוונטיים נוספים.
2) מפתח חיפה – במאגר זה ניתן למצוא מאמרים רבים, מיקומם בארץ מצוין לצד כל מאמר. באמצעותו ניתן למפות את המאמרים הרלוונטיים לכם אשר נמצאים בספרייה בו אתם נמצאים.
3) חיפוש על פי חוקרים ספציפיים – ישנם חוקרים אשר מוכרים בתחומי תוכן ספציפי (למשל, פרויד ותת מודע), על כן מומלץ להקליד במילות החיפוש את שם החוקר בכדי לקבל מאמרים רלוונטיים לתחום.
במידה ולא מצאתם מאמרים רלוונטיים, או כמות המאמרים שמצאתם איננה ממצה, אני ממליצה להיעזר בספרנית או במרצה במילות החיפוש, בסוג המאגרים או ספריות. עבודה איכותית מחייבת מספר רחב של מאמרים אקדמיים עדכניים ורלוונטיים, זהו השלד של העבודה.